Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod glasvezel voor de gemeente Edam-Volendam

We leggen een nieuw glasvezelnetwerk aan voor circa 13.500 adressen in Edam-Volendam. Dit netwerk komt naast ons huidige coaxkabeltv-netwerk.

U kunt zich nog steeds aanmelden voor een aansluiting. Wij zullen na uw aanmelding uw situatie bekijken en aangeven onder welke voorwaarden we u kunnen aansluiten.

Meld u alsnog aan voor een glasvezel aansluiting

Met ons nieuwe glasvezelnetwerk kunt u binnenkort genieten van razendsnel internet via glasvezel, wat allerlei voordelen met zich meebrengt, zoals thuiswerken, zorg op afstand, interactieve televisie en snelle educatie. Het mooie is dat over ons nieuwe glasvezelnetwerk Ziggo en KPN hun diensten leveren, waardoor u de mogelijkheid heeft om over te gaan van het oude naar het nieuwe netwerk, terwijl u bij uw vertrouwde provider blijft.

De voordelen van GlasVezel Edam-Volendam

  • Uw vertrouwde provider
    Over ons netwerk zullen Ziggo en KPN hun diensten leveren, waardoor u de mogelijkheid heeft om over te gaan van het oude naar het nieuwe netwerk, terwijl u bij uw vertrouwde provider blijft.
  • Ruime keuze
    Naast Ziggo en KPN zullen nog 11 andere providers hun diensten leveren over ons netwerk, zo heeft u ruime keuze.
  • Snel aangesloten in 2024
    De eerste woningen worden in 2024 al aangesloten op ons nieuwe glasvezelnetwerk, waardoor u snel kunt profiteren van de voordelen van glasvezel.

* U hoeft er nog geen gebruik van te maken, de aanmelding en aansluiting verplichten u tot niets.
* Als u zich na 11 december 2023 aanmeldt zullen we na uw aanmelding uw situatie bekijken en onder welke voorwaarden we u kunnen aansluiten.

Alles wat u moet weten over de aanleg

We staan aan het begin van onze werkzaamheden in Edam-Volendam. Om te kunnen starten, hebben we uitgebreide gesprekken gevoerd met de gemeente en andere instanties, detailengineering uitgevoerd, materialen besteld en de planning vastgesteld. We zullen u op de hoogte houden van de voortgang en ontwikkelingen via onze website en nieuwsbrief. De aanleg van glasvezel zal bestaan uit verschillende stappen, en we zullen u graag uitleggen wat deze stappen zijn. Op deze manier zorgen we ervoor dat u goed op de hoogte blijft van het proces en de voortgang van de glasvezeluitrol in uw regio.

Schouwen van de woningen

Voordat we huisaansluitingen kunnen aanleggen, worden de aangemelde woningen eerst geschouwd. De aannemer inventariseert waar uw aansluiting moet komen, meestal is dit in de meterkast. Een andere locatie (bijvoorbeeld in de woonkamer) kan in overleg met u ook gekozen worden. Als u niet thuis bent, wordt een niet-thuis kaart achtergelaten om een afspraak in te plannen.

Graafwerkzaamheden

We graven geulen langs de weg en leggen speciale buizen voor de glasvezelkabels. Ook maken we de verbinding van de weg tot de gevel van uw woning. De huisaansluiting volgt op een later moment.

Aanleg in uw woning

Enkele weken voor de aansluiting stuurt de aannemer u een brief of neemt telefonisch contact op voor een afspraak. Zonder afspraak kunnen zij de huisaansluiting niet maken.